Dusty Hill

Preminuo basista ZZ Topa

dusty hill (1)

Prošle sedmice Hill je napustio turneju kako bi “zaliječio kuk”, no pokazalo se da je imao mnogo ozbiljnih zdravstvenih problema

Legendarna američka blues-rock grupa ZZ Top objavila je da je sa 72 godine preminuo njihov basista i jedan od pjevača Dusty Hill.

“Sa žalošću smo primili vijest da je u snu u svom domu u Houstonu preminuo naš ‘compadre’ Dusty Hill. Tvoja ličnost, smisao za humor i neprestana predanost bendu omogućili su nam stvoriti veliku bazu fanova, kojima ćeš nedostajati, kao i nama”, objavila su preostala dvojica članova benda, bubnjar Franck Beard te drugi pjevač i gitarista Billy Gibbons.

Prošle sedmice Hill je napustio turneju kako bi “zaliječio kuk”, no pokazalo se da je imao mnogo ozbiljnih zdravstvenih problema.

Hill se pridružio ZZ Topu 1970. godine, godinu dana nakon formiranja benda te je tokom posljednjih pola stoljeća postao prepoznatljiv po dugoj bradi, sunčanim naočalama i šeširu, baš kao i Gibbons.

ZZ Top je 2004. godine postao član Kuće slavnih rock and rolla, a u nju ih je uveo gitarist Rolling Stonesa Keith Richards.