SHOWbuzz

Momčilo Moma Nikolić

Preminuo je i posljednji član tamburaša s Petrovaradina

23/06/2022

Tamburitza Association of America svrstala je Momčila u svoju Kuću slavnih 2007. godine. Autor je djela Beše nekad osam tamburaša, koja je prevedena na nekoliko jezika

Prminuo je Momčilo Moma Nikolić, član legendarnog tamburaškog orkestra Janike Balaža, prenosi Telegraf.rs. On je bio posljednji i najmlađi član ovog orkestra.

Postao je član Velikog tamburaškog orkestra Radio-televizije Novi Sad 1970. godine, a potom se pridružio tamburaškom orkestru Osam tamburaša s Petrovaradina.

S njima je svirao do 1988. godine, kad napušta Srbiju i nastavlja profesionalnu karijeru u Kanadi. Nastupao je širom SAD, Kanade i Australije.

Tamburitza Association of America svrstala je Momčila u svoju Kuću slavnih 2007. godine. Autor je djela Beše nekad osam tamburaša, koja je prevedena na nekoliko jezika.

Momčilo Moma Nikolić rođen je u Novom Sadu u porodici koja je četiri generacije svirala tamburu. Završio je Srednju muzičku školu Isidor Bajić.

Godine 1988. Moma Nikolić napušta Novi Sad na poziv Sjeverne Amerike kao profesor tambure i nastavlja svoju muzičku karijeru, predstavljajući pjesme i muziku s područja Srbije i Vojvodine.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.