Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

“Prophets of Rage” u junu dolaze u Zagreb

Prophets of Rage

Supergrupa “Prophets of Rage” prvi će se put predstaviti hrvatskoj publici na velikom koncertu u zagrebačkom Domu sportova 26. juna iduće godine, a Zagreb će biti jedina regionalna destinacija njihove europske turneje.

Očekuje se da će “Prophets of Rage” održati jednu od najvećih koncertnih poslastica iduće godine u Hrvatskoj, a pridružit će im još tri gostujuća banda čija će imena uskoro biti otkrivena, najavljuju organizatori.

“Prophets of Rage” najveća je supergrupa na svijetu, nastala udrživanjem članova rap metal benda Rage Against the Machine s hip-hop grupama Public Enemy i Cypress Hill.

Tri četvrtine supergrupe Prophets Of Rage su iz Rage Against the Machine (RATM) – gitarist Tom Morello, basist Tim Commerford i bubnjar Brad Wilk. Preostali članovi su reperi – Chuck D iz Public Enemyja, a B-Reala iz Cypress Hilla.

S obzirom da RATM nikad nije nastupio u Hrvatskoj, a u regiji su bili samo jednom u Ljubljani prije 15 godina, organizatori očekuju da će koncert izazvati veliko zanimanje fanova koji taj legendarni band ima u Hrvatskoj i regiji.

“Prophets of Rage” izvodi najpoznatije pjesme RATM-a, jednog od najznačajnijih crossover bandova svih vremena, koji je spojio rock i hip hop glazbu.

Sviračkoj sekciji Ragea – Tomu Morellu, Bradu Wilku i Timu Commerfordu u Zagrebu će se pridružiti i Chuck D i DJ Lord, frontman i DJ Public Enemyja, najvažnijeg hip hop benda u povijesti, te B Real iz Cypress Hilla.

Oduvijek izrazito socijalno angažirani i aktivni, snažnog ljevičarskog usmjerenja, Morello je okupljanje Prophets of Rage pojasnio aktualnom političkom situacijom u svijetu i skretanjem u desno mnogih velikih sila, Amerike prije svega.