Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prošla je godina dana od Mandine smrti, ovo je bila njegova želja

manda2

Na današnji dan prošle godine umro je srbijanski glumac Milorad Mandić Manda.

Manda je umro na bini usred premijere dječije predstave “Petar Pan”..

– Predstava je počela normalno i sve je bilo u redu prvih 15 minuta, a onda je na scenu izašao Manda u ulozi Kapetana Kuke samo je odjednom pao na pod. Mi smo mislili da je to sve dio predstave, a onda su se u sali upalila svjetla i shvatili smo da nešto nije u redu – rekla je tada jedna žena koja je sa djecom bila na premijeri.

Zbunjena publika još nije shvatila šta se dešava kada je supruga Milorada Mandića potrčala iz publike na pozornicu.

Glumac Milorad Mandić rođen je 3. maja 1961. na Dušanovcu, a odrastao je na Novom Beogradu, sa majkom domaćicom i ocem koji je bio vojno lice.

Po sopstvenom priznanju, nema nikog s kim nije želeo da radi, niti onih koji nisu htjeli da rade sa njim.

Kao mlad glumac igrao je u seriji ““Vuk Karadžić”” pored Mikija Manojlovića i Aleksandra Berčeka, a tada ga je, kako kaže, reditelj te monumentalne serije Đorđe Kadijević, naučio da samo onaj ko čeka može da se bavi glumom.

On je dočekao brojne uloge u filmu, seriji i pozorištu, među kojima će se pamtiti njegovi likovi i replike u filmovima “Lepa sela, lepo gore”, “Ivkova slava”, “Mrtav ladan”, “Pljačka Trećeg rajha”, “Točkovi”, “Tri palme za dve bitange i ribicu”, “Braća po materi”, te u serijama “Selo gori, a baba se češlja”, “Ravna gora”, “Jagodići”, “Bolji život”.

Vodeći popularni šou “S one strane duge”, tokom devedesetih godina, postao je televizijska ikona za djecu, koju je opčinio pitanjem “Da li si se zaljubiška?”.

“Volio bih da jednog dana, kad sve dođe na svoje, da u nekom miru i tišini mogu da čitam sve ono što nisam stigao da pročitam, a zanimalo me je, da slušam muziku koju sam prestao da slušam osim dok vozim auto. Već četvrtu godinu snimam na selu, a nemam pojma o zemljoradnji. Samo želim da sjedim negdje i da se ne bavim ni sa čim, da se družim i popričam s nekim, gledam u reku i dišem vazduh. To bi me preporodilo”, poželio Manda tokom snimanja serije “Selo gori, a baba se češlja”.