Slavna pjevačica

Rihanna najbogatija osoba u svijetu muzike, “teška” je 1,7 milijardi dolara

rihanna (1)

Rihanna zarađuje i od društvenih mreža. Na Instagramu imam 101 milion pratitelja, a na Twitteru 102.5 miliona

Rihanna se imovina trenutno procjenjuje na 1,7 milijardi dolara, piše Forbes, što je čini najbogatijom pjevačicom na svijetu, a među ženama koje imaju karijeru u zabavnoj industriji samo je Oprah Winfrey bogatija od nje.

No, nije njena muzika ono što ju je dovelo među milijardere. Njeno bogatstvo većim dijelom dolazi od kozmetičke linije Fenty Beauty koju je osnovala 2017., a čije je vlasništvo trenutno 50 posto u njenim rukama. Tu je i linija donjeg rublja Savage x Fenty, čija se vrijednost procjenjuje na 270 miliona dolara. Tek nakon toga dolazi zarada od njene muzičke i glumačke karijere.

Rihanna zarađuje i od društvenih mreža. Na Instagramu imam 101 milion pratitelja, a na Twitteru 102.5 miliona.

Kad je 2017. lansirala svoj brend Fenty Beauty, željela je pokrenuti kozmetičku kompaniju zbog koje bi se žene diljem svijeta osjećale uključenima. Linija (čija je druga polovina u vlasništvu francuskog konglomerata LVMH na čijem se čelu nalazi Bernard Arnault, druga najbogatija osoba na svijetu) je gotovo odmah postigla veliki uspjeh. Nakon samo godinu donosila je zaradu od 550 miliona dolara godišnje, što je prema podacima LVMH-a, nadmašilo zaradu drugih brendova slavnih osoba među kojima su Kylie
Cosmetics (u vlasništvu Kylie Jenner), KKW Beauty (Kim Kardashian) i Honest Company (Jessica Alba).