Rihanna više nije samo pjevačica, sada je i – ambasadorica

rihana oceanovih2

Pjevačica Rihanna istakla je da ne može biti ponosnija, nakon što ju je Vlada Barbadosa u četvrtak imenovala za ambasadoricu njene rodne zemlje, prenosi Anadolu Agency (AA).

Umjetnica, čije je puno ime Robyn Rihanna Fenty, imenovana je za “izvanrednu i opunomoćenu ambasadoricu” Barbadosa. Ta uloga podrazumijeva promovisanje obrazovanja, turizma i investicija.

U izjavi u kojoj prihvata novu ulogu, pjevačica je naglasila da ne može biti ponosnija što je dobila prestižnu titulu.

“Svaki državljanin Barbadosa moraće da igra svoju ulogu u trenutnim naporima i spremna sam i uzbuđena da preuzmem odgovornost. Radujem se što ću s premijerkom Mijom Amor Mottley i njenim timom raditi na poboljšanju imidža Barbadosa”, poručila je Rhianna.

Pjevačica je rođena u Saint Michael u Barbadosu, a odrasla je u glavnom gradu Bridgetownu. Tamo je živjela do 16. godine kada ju je primijetio poznati američki producent koji joj je pomogao da se probije u Sjedinjenim Američkim Državama.

“Rhianna gaji duboku ljubav prema ovoj zemlji i to se odražava u njenoj filantropiji, posebno u oblasti zdravstva i obrazovanja. Također, pokazuje patriotizam tako što se vraća svojoj zemlji i nastavlja da čuva ostrvo kao svoj dom”, rekla je, između ostalog, u objašnjenju odluke premijerka Mottley.

Pjevačica je toliko cijenjena u Barbadosu da je prošle godine ulica u kojoj je živjela preimenovana u Rhianna Drive.

Rhianna je jedna od najprodavanijih pjevačica svih vremena s 250 miliona primjeraka širom svijeta. Također se bavi glumom i modnim dizajnom.