Ruska balerina u osvetničkoj misiji (FOTO)

Anastazija Voločkova

Kontroverzna balerina Anastazija Volčkova već više od decenije interes medija plijeni više svojim kontroverznim postupcima, istupima i izgledom, nego umjetničkim dostignućima.

Volčkova je svakako postigla zavidnu popularnost svojim profilom na Instagramu gdje se ne srami pokazati bujni dekolte na radost fanova. Međutim, nisu svi komentari pozitivni – korisnik stylle8 zlobno je komentirao da Anastazijina glava “izgleda dvostruko manje od njezinih grudi”.

Prije dvije godine javno je istupila optuživši direktora Anatolija Iksanova da je Boljšoj pretvorio u “veliki bordel” gdje su balerine pod prijetnjom otkazima prisiljene spavati s bogatim oligarsima

Dakako, to je potaknulo spekuliranja koja su se podijelila u dva tabora – jedni smatraju da je balerina povećala grudi, a drugi da je samo nadodala nekoliko kilograma.

O 39-godišnjoj Ruskinji pisalo se prije nešto malo više od godinu dana kad joj je sedam godina stariji suprug, biznismen Bakhtiyar Salimov, završio na hitnoj nakon strastvenog seksa.

Međutim, za Volčkovu se na raznim kontinentima pročulo nakon što je 2003. godine dobila otkaz u Boljšoj teatru “jer je bila predebela”. Balerina nije odustala i dobila je sudski spor protiv teatra obzirom da je težila samo 47,5 kilograma nakon čega je vraćena na posao. Mnogi su tad spekulirali da se uopće nije radilo o težini, nego da je Volčkova sa svojih 170 centimetata uvijek bila previsoka za balerinu.

Prije dvije godine javno je istupila optuživši direktora Anatolija Iksanova da je Boljšoj pretvorio u “veliki bordel” gdje su balerine pod prijetnjom otkazima prisiljene spavati s bogatim oligarsima.

I sama je navela iskustva u kojima bi morala na večerama praviti društvo nepoznatim muškarcima, no na seksualne odnose nije pristala uprkos prijetnjama “da neće putovati s kazalištem na turneje ili čak više uopće plesati za Boljšoj”.