Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sarajevski jazz muzičar Nijaz Tepić Noor snima drugi album (VIDEO)

Nijaz Tepic Noor i saradnici

Sarajevski jazz muzičar Nijaz Tepić Noor vrijedno radi na snimanju svog drugog albuma, na kojem je i ovaj put okupio najbolju ekipu muzičara iz regiona.

– Muzički pravac koji preferiram nema komercijalni karakter. Pjesme su dio mene i nije mi namjera da ih komercijalizujem, nego da ih poklonim onima koji znaju prepoznati iskrene namjere – kaže Noor, koji na novom albumu potpisuje muziku i tekst, a produkciju i aranžman Sinan Alimanović.

Uz Sinana Alimanovića na albumu su angažirani Vladimir Kostadinović (bubanj), Kenan Imamović (bassgitara), Vernes Ljuštaku i Mujo Behmen (gitare), Sinan Alimanović (klaviri), Arsen Ereš (saksofoni alt, tenor, sopran).

Noor će kompozicije otpjevati u studiju „Amadeus“ Marina Meštrovića, gdje će album biti i završen, a muzika se snima u studiju RTVBiH gdje je ton majstor Čabrić Denis.

Muzičar iza sebe ima album „Sedam vremena“, koji je naišao na odlične kritike od strane ljudi koji se bave kulturom i umjetnošću na svjetskom nivou. Kako je rekao, album prvjenac za njega je bio veliki uspjeh i jedna svojevrsna odskočna daska i prilika da se predstavi publici.

Sve kompozicije sa albuma odsvirane su uživo što pjesmama daje poseban zvuk iskonske živosti, a jazzy stilom udahnuta im je umirujuća nota koju prepoznaju pravi muzički sladokusci.