Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Diana Bečirević

Seksi Tuzlanka koju je papa vozio na “vespi” i zbog koje se skoro raspalo Bijelo dugme

diana becirovic

Udvarali su joj se Rod Stewart, Arnold Schwarzenegger, Mick Jagger…

Manekenstvom se Diana Bečirević počela baviti već s 14 godina, no tri godine ova je Tuzlanka postala pravi seks simbol Jugoslavije. Bilo je to 1976. godine kad se skinula za naslovnicu kultnog Starta.

“To je bio pravi šok, ne samo za mene, nego i za cijelu porodicu. Nisam se smjela vratiti kući i nisam razgovarala s gotovo pola porodice. To me je uništilo. Bila sam mrtva, a da još nisam bila ni punoljetna. Preko noći sam postala neki jugoslavenski seks simbol, a da se zapravo još nisam ni poljubila. Etiketirana sam kao seks bomba, a da nisam ni znala što je seks”, rekla je svojedobno Diana.

Ali, nije je to obeshrabrilo. Četiri godine kasnije slikala se i za Playboy, a manekensku karijeru nastavila je graditi u Milanu. Ništa od toga nije je spriječilo da nastavi svoje obrazovanje, a završila je tri fakulteta. Između ostalih i novinarstvo, koje joj je dobro došlo kad je živjela u Italiji. Počela je raditi na televiziji RAI te tako upoznala mnoge svjetske face.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Diana Niven (@diananiven)

Zbližila se tako s tadašnijm kardinalom Josephom Ratzingerom, koji je kasnije postao papa Benedikt XVI. Jednom je došao po nju na vespi i provozali su se po Rimu, što nije prošlo neopaženo. Paparazzi su ih snimili, ali fotografije nikad nisu objavljene.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Cabo San Lukas!!!

Objavu dijeli Diana Niven (@diananiven)

Diana je u novinarskoj karijeri intervjuisala mnoge velikane – papu Ivana Pavla II i Luciana Pavarottija, a možda najznačajniji je bio onaj s Ayertonom Sennom. Vozač Formule 1 upravo je njoj dao svoj posljednji intervju, samo dan prije nego što će izgubiti život u tragičnoj nesreći.

Jedno je vrijeme živjela u Los Angelesu, a tamo je upoznala Ala Pacina. Bilo je to na snimanju trećeg nastavka “Kuma”.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Diana Niven (@diananiven)

“Izlazili smo, ali on je uvijek bio napet i u vječnoj paranoji od fotografa. Kad smo jednom bili u klubu, on se samo ustao i rekao da idemo. Počela sam se smijati i rekla mu da ja ne idem nikuda, a on može slobodno. Tu je on poludio i rekao da sam jedina žena koja mu je rekla ‘ne’. Imao je veliki ego, što mi se nije sviđalo”, rekla je Diana.

Sreću je na kratko pronašla s britanskim plemićem Sir Michaelom, zbog kojeg je nosila titulu Lady i družila se s britanskom aristokracijom. Večere s kraljicom Elizabetom II u Buckinghamskoj palati tada su za nju bile uobičajene, a upoznala je i princezu Dianu, za koju kaže da je bila jako mirna i sramežljiva.

Zbog nje se svojedobno skoro raspalo Bijelo dugme.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Diana Niven (@diananiven)

“Živjela sam u Milanu i družila se s Vladom Pravdićem, klavijaturistom Bijelog dugmeta. Bio je zaljubljen u mene, ali odjednom se pojavio Goran Bregović. A kad Goran nešto hoće, to i dobije. I tu je krenuo njihov sukob”, rekla je Diana.

Udvarali su joj se Rod Stewart, Arnold Schwarzenegger, Mick Jagger…

“Zagreb pamtim po tulumima. Išli smo u jedan kineski restoran sa Sašom Zalepuginom, s nama je išao i jedan mladić pod imenom Željko Malnar. Jedne večeri ja nisam mogla biti dugo vani jer mi je mama operisana pa sam otišla u hotel. Usred noći zovu me s recepcije da je Željko Malnar dolje na konju. On je tražio da uđe u hotel i govorio da je on vitez. Nisam mogla vjerovati”, ispričala je.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Diana Niven (@diananiven)

Diana danas živi u Los Angelesu, bavi se produkcijom, pisanjem i modom, a svoj burni život opisala je u autobiografiji koju je objavila prije dvije godine. U Hrvatsku i BiH dođe dva puta godišnje