Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bar Refaeli

Slavna manekenka mora platiti milionsku kaznu i volontirati devet mjeseci

Bar Rafaeli (1)

Izraelska manekenka koja je svojevremeno bila u vezi s glumcem Leonardom DiCaprije izazvala je kontraverzu kada je izbjegla odslužiti dvije godine obaveznog vojnog roka

Izraelska manekenka Bar Refaeli proglašena je krivom za poreznu utaju i osuđena je na veliku novčanu kaznu te devet mjeseci rada za opće dobro, odlučio je u ponedjeljak sud u Tel Avivu.

Refaeli je proglašena krivom za podnošenje lažnih prijava prihoda dok je živjela u inostranstvu kako bi izbjegla platiti poreze u Izraelu.

Dužna je platiti 638.000 eura (oko 1,2 miliona KM) novčane kazne, platiti zaostale poreze te mora raditi devet mjeseci za opće dobro, odlučio je prvostepeni sud u Tel Avivu.

Izraelski građani koji žive u inostranstvu nisu obavezni prijaviti svoje prihode izvan zemlje. No, izraelske vlasti optužuju top model i njenu majku da su prijavile fiktivno boravište u inostranstvu kako bi platile manje poreza u zemlji.

Njena majka Tzipi Refaeli osuđena je na 16 mjeseci zatvora, na 2,5 miliona šekela novčane kazne i plaćanje zaostalih poreza.

Izraelska manekenka koja je svojevremeno bila u vezi s glumcem Leonardom DiCaprije izazvala je kontraverzu kada je izbjegla odslužiti dvije godine obaveznog vojnog roka tako što se udala za prijatelja svoga oca, a zatim se od njega razvela.

Udate žene i trudnice oslobođene su služenja vojnog roka u Izraelu.

Bar Refaeli sada je udata za izraelskog biznismena Adija Ezru.