Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

julian sands

Slavni glumac nestao dok je planinario, danima se traga za njim

planine

Policija je rekla da je pronašla njegov automobil u blizini mjesta gdje je prijavljen nestanak

Vlasti u Kaliforniji nastavile su zračnu potragu za britanskim glumcem Julianom Sandsom koji je nestao prošli petak za vrijeme planinarenja.

Zemaljska potraga je zbog loših vremenskih uslova do daljnjeg odgođena. Britanski glumac posljednji je put viđen prije sedam dana u planinskom lancu San Gabriel koji se nalazi sjeverno od Los Angelesa.

Policija je rekla da je pronašla njegov automobil u blizini mjesta gdje je prijavljen nestanak.

“Od tada nije bilo novih informacija ili informacija svjedoka o tome gdje se on nalazi”, rekla je za BBC Gloria Huerta iz šerifovog ureda u San Bernardinu.

Snage su saopćile da su odgovorile na 14 poziva upomoć na Mount Baldyju i u okolnom području tokom posljednje četiri sedmice i upozorile planinare da “dvaput razmisle i poslušaju upozorenja” usred nepovoljnih vremenskih uvjeta.

Prošle sedmice je poginula majka četvero djece koju su prijatelji opisali kao iskusnu planinarku. Kolege glumci oglasili su se društvenim mrežama kako bi izrazili zabrinutost za dobrobit gospodina Sandsa, a njegova porodica pomogla je vlastima u potrazi.

Sands je glumio u filmovima i serijama, a među njima su 24, Smallville i Soba s pogledom. Živi u Los Angelesu od 2020., a nedavno se pojavio u drami Benediction s kolegom Peterom Capaldijem. Ima troje djece i živi u Los Angelesu sa suprugom, spisateljicom Evgenijom Citkowitz.