Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Slavni glumac otkrio strašnu istinu iz djetinjstva

tim-roth333

Slavni britanski glumac koji se najviše proslavio ulogama u Tarantinovim filmovima, kao i u seriji ‘Laži mi’, otkrio je da je i njega i njegovog oca seksualno zlostavljao djed.

Tim Roth je već govorio o zlostavljanju u djetinjstvu, no nikad nije otkrio ko je bio zlostavljač, kao ni to da je i njegov otac na isti ili sličan način bio napastvovan.

U razgovoru za Guardian kroz koji je promovirao novu TV seriju ‘Rillington Place’ o serijskom ubici Johnu Christieju, Roth je rekao da je njegov otac, novinar Ernie Smith, izašao iz Komunističke partije sedamdesetih djelomično i zbog seks skandala koji su tada pratili stranku, a koji su mu se gadili.

‘Njega su kao dijete zlostavljali, imao je strašno djetinjstvo i takve je stvari doživljavao vrlo ozbiljno’, rekao je.

Roth je tad priznao da njega nije zlostavljao njegov otac, nego da je obojicu zlostavljao Erniejev otac, odnosno Timov djed.

‘On je bio zlostavljan i ja sam bilo zlostavljan. Ali nije me on zlostavljao. Iskorištavao me njegov zlostavljač, a to je bio njegov otac. On je bio prokleti silovatelj. No, niko nije imao hrabrosti nešto reći i niko nije znao šta napraviti. Tako je nastao moj film The War Zone’, dodao je.

Film ‘Ratna zona’ režirao je Tim Roth 1999. godine, a u njemu govori o djevojci koju zlostavlja njen otac.