Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tom Hanks i Rita Wilson

Slavni hollywoodski par proslavio 33. godišnjicu, ovo su njihovi savjeti za sretan brak

tom-hanks-rita-wilson

Hanks kaže da je prvi brak sklopio impulsivno, da je bio mlad i da nije razmišljao. Ističe da mora dobro da se razmisli i svjesno odluči da li se želi brak i da li je neko spreman za bračnu zajednicu, a savjetuje da se ne stupi u brak prije 30. godine

Slavni glumac smatra da je najvažnija stvar, koja je preduslov sretnog braka, pronaći pravu osobu.

“33 godine braka s mojim najboljim prijateljem zauvijek, mojim ljubavnikom i mojim muškarcem. Ljubav pobjeđuje”, napisala je 64-godišnja glumica Rita Wilson na Instagramu uz fotografiju para.

Par se upoznao 1981. na setu sitcoma “Bosom Buddies” koji se emitovao od 1980. do 1982. godine. U to vrijeme Hanks je još uvijek bio u braku sa svojom prvom suprugom. S ljubavi iz studentskih dana 64-godišnji holivudski glumac dobio je dvoje djece, 43-godišnjeg glumca Colina Hanksa i njegovu 38-godišnju sestru Elizabet.

Hanks i prva supruga su navodno počeli da žive odvojeno 1984. godine, a definitivno su se razišli 1987.

Tom i Rita su iste godine objavili da su par, a godinu dana kasnije su se i vjenčali.

Hanks kaže da je prvi brak sklopio impulsivno, da je bio mlad i da nije razmišljao. Ističe da mora dobro da se razmisli i svjesno odluči da li se želi brak i da li je neko spreman za bračnu zajednicu, a savjetuje da se ne stupi u brak prije 30. godine.

Drugi savjet slavnog glumca jeste da se partneru izađe u susret, čak i u najkritičnijim situacijama. Hanks je katolik, a Rita je pripadnica grčke pravoslavne crkve. S obzirom na to da je znao koliko je Riti važna religija, odlučio je da promijeni svoju vjeroispovijest.

“Ovdje sam zahvaljujući ženi koja mi svaki dan pokazuje šta znači ljubav”, rekao je Hanks 1994. godine kada je dobio prvog Oskara.

Rita je 2015. godine otkrila da ima rak dojke. Iako je strahovala kako će se to odraziti na njihov brak, Hanks se potrudio da joj pruži još više ljubavi i podrške.

“Sve što mogu da uradim jeste da se duboko naklonim svojoj ženi zbog njene ogromne hrabrosti,” rekao je tada Tom, a Rita je srećom uspješno pobijedila opaku bolest.

Popularni glumac savjetuje i da se svom partneru čine male i lijepe stvari.