david bowie

Slavni muzičar krio da je bolestan, pao je na pozornici i ubrzo umro

david bowie

Sredinom 2015. godine Bowie je mislio da je pobijedio bolest i da se rak povlači, ali krajem te iste godine ponovo je dobio loše vijesti i saznao da mu nije ostalo još mnogo vremena

Muzičar David Bowie, koji je preminuo prije četiri godine, dugo je vremena skrivao svoju bolest od javnosti, piše The Sun. Dijagnozu je otkrio samo najbližim članovima porodice i najbližim prijateljima.

“Jednog dana odveo me sa strane i rekao da uskoro neće moći dolaziti gledati kako sve napreduje zbog svoje bolesti. Otkrio mi je da ima rak jetre”, rekao je scenski reditelj Ivo van Hove, s kojim je Bowie bio u jako dobrim odnosima.

Producent Tony Visconti, koji je s Bowiejem radio na njegovom posljednjem albumu, rekao je da je zbog kemoterapije gubio kosu i obrve.

Sredinom 2015. godine Bowie je mislio da je pobijedio bolest i da se rak povlači, ali krajem te iste godine ponovo je dobio loše vijesti i saznao da mu nije ostalo još mnogo vremena.

Javnost nije imala pojma za njegovo stanje.

“Mediji su pisali da odlično izgleda, jako zdravo, ali iza pozornice se jednom srušio od iscrpljenosti. Tada sam shvatio da je to možda posljednji put da ću ga vidjeti”, rekao je Hove.

Preminuo je u januaru 2016. nakon što se 18 mjeseci borio s bolesti.