Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

George Clooney i Amal Alamuddin

Slavni par pred razvodom “teškim” 400 miliona funti?

george i amal4

George i Amal upoznali su se 2013.

Posljednjih dana se šuška kako se jedan od najpoznatijih slavnih parova, George Clooney (57) i Amal Alamuddin (40) razvode nakon četiri godine braka, piše Mirror. Razvod bi ‘težio’ 400 miliona funti.

Iako su obožavatelji holivudskog glumca i odvjetnice dali do znanja kako je vrlo vjerovatno samo riječ o lošem traču, bliski izvor para ipak se ne bi složio s tim.

– Nakon zadnje žustre rasprave Amal je pokupila stvari i otišla s jednogodišnjim blizancima, Alexandrom i Ellom u njihovu kuću na Sardiniji. George joj stalno šalje poruke i video pozive jer želi vidjeti djecu – izjavio je izvor te dodao kako mu je Amal jasno poručila, da ukoliko dolazi na Sardiniju jedino gdje će moći spavati je u gostinjskoj kući.

Obožavatelji tvrde da je riječ o lažnom traču s obzirom na to da je poznati glumac zajedno s roditeljima Nickom i Ninom podržao Amal na 23. dodjeli nagrada Udruženja dopisnika Ujedinjenih naroda u New Yorku, 6. decembra prošle godine. Par je izgledao sretno i zaljubljeno, a advokatica za ljudska prava na društvenim mrežama često objavi fotografiju s Georgom.

George i Amal upoznali su se 2013. kada je Amal njihov zajednički prijatelj doveo u glumčevu kuću blizu jezera Como u Italiji.

– Najsmješnija stvar je bila što su mi mama i tata bili u posjetu pa su sve vrijeme bili s nama. Amal i ja smo samo pričali i tako smo proveli noć skupa u razgovoru – prisjetio se Clooney. Kaže da je dobio njenu email adresu jer mu je trebala poslati slike njegovih roditelja koje je fotografirala u njegovoj vikendici. Nakon toga su se počeli dopisivati.

– Nisam znao želi li izaći sa mnom. Mislio sam da smo samo prijatelji – istaknuo je glumac. Nekoliko sedmica kasnije Clooney i Amal su otišli na prvi sastanak u Londonu, a samo šest mjeseci kasnije glumac ju je zaprosio.

Georgu je ovo drugi brak. Od 1989. do 1993. je bio s glumicom Taliom Balsam (59).