Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ian Cognito

Slavni stand-up komičar preminuo na sceni: Publika se i dalje smijala..

ian cognito

“Samo deset minuta prije toga, sjeo je i zbijao šale..”

Veteran stand-up komedije, Ian Cognito, preminuo je na pozornici tokom nastupa sa 60 godina. Komičar je sjeo na stolicu i naslonio se na par minuta tokom showa u baru The Attic u Bicesteru u četvrtak. Gledaoci su za BBC ispričali da su mislili da je tišina, koja je nastupila, ‘dio predstave’ pa su se nastavili smijati nesvjesni da mu nije dobro.

Pozvana je hitna pomoć i Cognito je na mjestu proglašen mrtav. Jedan od gledatelja John Ostojak, koji je izvedbu gledao s prijateljem, rekao je da je komičar odradio odličan set.

– Samo deset minuta prije toga, sjeo je i zbijao šale na račun moždanog udara. Rekao je: Zamislite da preživite moždani udar, ustanete i progovorite velški. Kad je pred kraj nastupa sjeo, mislili smo da je i to dio predstave. Izašli smo iz dvorane s mučninom u želucu. Sjedili smo ondje sigurno pet minuta, gledali ga i smijali smo mu se.

Na kraju se prezenter ipak popeo na pozornicu i viknuo da se zove hitna pomoć. Zaposlenici su mu odmah priskočili u pomoć, pokušavali ga oživjeti, a publiku su zamolili da izađe iz dvorane.

Kolege komičari na društvenim su se mrežama oprostili od Cognita koji je nastupao od polovine osamdesetih. Jimmy Carr je napisao:

– Nikad neću zaboraviti njegovu ljubaznost kad sam tek počeo…