SHOWbuzz

oborila sve rekorde

Službeno: Ovo je najgledanija serija na Netflixu svih vremena (VIDEO)

28/01/2021

Nevjerovatnih 82 miliona kućanstava pratilo je povijesnu ljubavnu romansu koju predvode glumci Phoebe Dynevor, Nicola Coughlan i Rege-Jean Page

Bridgerton je najuspješnija Netflixova serija svih vremena.

Nevjerovatnih 82 miliona kućanstava pratilo je povijesnu ljubavnu romansu koju predvode glumci Phoebe Dynevor, Nicola Coughlan i Rege-Jean Page.

Serija koja prati londonsku elitu 19. stoljeća osvojila je gledatelje širom svijeta, a usporedbe radi, 82 miliona otprilike broji stanovništvo Njemačke.

Govoreći o nevjerovatnom uspjehu Jinny Howe, potpredsjednica Netflixovog odjela za serije, istaknula je kako je oduvijek voljela povijesne romanse.

“Tokom mojih intervjua u vezi s Netflixom sjećam se da su me pitali: ‘Da možete napraviti bilo koju seriju, kakva bi to bila i zašto?’ I tad sam rekla istinu. U svijetu popularne kulture u kojem dominiraju naučna fantastika i fantazija uvijek sam voljela lijepe, romantične priče. A to što mogu objaviti da je Bridgerton sada najveća serija ikad na Netflixu je ostvarenje sna”, kazala je Jinny.

“Bridgerton je kraljicu Charlotte prikazao kao crnkinju koja koristi svoju moć kako bi utjecala na šire promjene u britanskom društvu”, dodala je Jinny.

“Uključivanje svih rasa u seriju napravilo je da je Bridgerton svima pristupačan i savremen, rezonirajući s publikom širom svijeta”, zaključila je Jinny.

Komentari

Autor: Index.hr

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.