Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Igor Garnier

Srbijanski muzičar umro u 31. godini u teretani tokom treninga

Igor Garnier

Prema neslužbenim informacijama, mladom muzičaru najvjerovatnije je stalo srce

Igor Garnier iznenada je preminuo u nedjelju navečer tokom treninga u teretani u Washingtonu. Garnier se samo srušio tokom treninga, a kada je došla hitna pomoć, liječnici su mogli samo proglasiti njegovu smrt, piše Blic.

Prema neslužbenim informacijama, mladom muzičaru najvjerovatnije je stalo srce. Radi se o 31-ogodišnjem srbijanskom muzičaru koji je poznat i po višegodišnjoj vezi s kćeri poznatog muzičara Željka Samardžića, Minjom.

“Čuo sam i jako mi je žao zbog Igora i njegove porodice. Otkad je otišao u Ameriku, nismo imali kontakt i ta tužna vijest me iznenadila. Neka mu je laka zemlja i pokoj duši, pamtit ću ga kao jednog divnog muškarca i odličnog muzičara”, rekao je Željko Samardžić.

Igor je posljednjih godina radio uz jedno od najvećih imena elektronske muzike – Erica Prydza. On je već sa šest godina počeo da svira klavir. Završio je muzičku školu, a njegov talenat ubrzo je počeo da biva nagrađivan na raznim međunarodnim takmičenjima. Prije 16 godina upoznao se sa elektronskom muzikom, a kako je vrijeme prolazilo, odlučio je da house muzika neće biti samo njegov hobi već i dio života.

Od muzičara se na društvenim mrežama opraštaju brojni kolege i prijatelji.