Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nastavak suđenja

Svjedočila psihologinja: Amber Heard ima dva poremećaja ličnosti

Psihologinja je rekla da je do svoje dijagnoze došla tokom 12 sati razgovora s Amber

Na suđenju Amber Heard, koju je bivši suprug Johnny Depp optužio za lažne navode o zlostavljanju, u korist glumca svjedočila je forenzička psihologinja Shannon Curry.

Curry je iznijela svoju dijagnozu Amber Heard i na sudu izjavila da glumica ima dva poremećaja ličnosti i to granični i histrionski poremećaj.

Psihologinja je rekla da je do svoje dijagnoze došla tokom 12 sati razgovora s Amber, kao i pregledom njenih nalaza o mentalnom zdravlju.

Curry je također posvjedočila da Heard ne pati od posttraumatskog stresnog poremećaja zbog svoje veze s Deppom, kao što je tvrdila. Deppov tim nada se da će njeno svjedočenje ojačati njihovu tvrdnju da je Heard bila nasilna u problematičnoj vezi para.

Kako kaže stručnjakinja, dva poremećaja ličnosti koja je navela su slična. Granični poremećaj je bolest nestabilnosti, potaknut temeljnim strahom od napuštanja, kaže psihologinja. Histrionski poremećaj, rekla je Curry, povezan je s “dramom i plitkošću” i potrebom da se bude u središtu pažnje.

Rekla je da postoji korelacija u poremećaju s ljudima koji su fizički privlačni i “koriste svoj izgled kako bi privukli tu pažnju”.

Na sudu je već nekoliko saradnika i članova porodice Johnnyja Deppa svjedočilo da je Amber verbalno zlostavljala muža. Slično je rekla i Tara Roberts koja je 15 godina upravljala imanjem na privatnom otoku Johnnyja Deppa.

Roberts je ustvrdila da je Amber Heard povrijedila Deppa limenkom tokom jedne tuče 2015. godine.

“Govorila mu je da je propali glumac, da će umrijeti kao debeli usamljeni starac. Onda sam čula Johnnyja kako govori: udarila si me limenkom”, govori Roberts.