Tarantino spojio dosad nespojivo: DiCaprio i Pitt konačno u istom filmu

tarantino

Iako je u posljednje vrijeme u medijima bio zbog svog prijateljstva s Harveyjem Weinsteinom i problematičnim komentarima o Romanu Polanskom, reditelj Quentin Tarantino nije prestao raditi na novom projektu. Uskoro počinje snimanje njegovog filma “Bilo jednom u Hollywoodu”, u kojem će se baviti ubistvima koje je počinio kult Charlesa Mansona.

Zasad je potvrđeno kako će u njemu glumiti Leonardo DiCaprio (43) i Brad Pitt (54), a premijera bi trebala biti 9. avgusta 2019. godine. To će biti 50. godišnjica ubistava glumice Sharon Tate i još četvero drugih ljudi koje su ubili članovi i članice Mansonove “Porodice”.

“Radio sam na scenariju pet godina i gotovo cijeli život živim u okolini Los Angelesa. Kad su se ubistva dogodila imao sam sedam godina. Jako sam uzbuđen što ću ispričati priču o Los Angelesu i Hollywoodu koji danas više ne postoje. I ne mogu biti sretniji što sam uspio spojiti dinamičan duo DiCaprio i Pitt”, rekao je Tarantino.

Leonardo DiCaprio glumit će Ricka Daltona, bivšu zvijezdu vestern serijala, dok će Brad Pitt u filmu biti Cliff Booth, njegov dugogodišnji kaskader. Obojica glumaca već su sarađivali s Tarantinom. Brad Pitt pojavio se u “Nemilosrdnim gadovima”, dok je DiCaprio glumio u “Odbjeglom Djangu”. No, Leo i Brad sad će se prvi put pojaviti u istom filmu.

Iako to još nije potvrđeno, Tarantino navodno želi da Margot Robbie ili Jennifer Lawrence glume Sharon Tate, a u filmu bi se trebali pojaviti i Al Pacino, Tom Cruise i Samuel L. Jackson.