Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mark Wahlberg

Težak je 270 miliona eura, a traži od države da mu plaća radnike

wahlber

Zbog karantene je i njegov restoran zatvoren

Britanski mediji pišu da je glumac Mark Wahlberg tražio pomoć države da isplati plaće zaposlenicima u svom restoranu u Londonu, što je naišlo na prilično ljutite reakcije Britanaca.

Zbog karantene je i njegov restoran zatvoren, a 48-godišnji glumac, za kojeg se procjenjuje da je težak 270 miliona eura, poslao je zaposlenike Wahlburgersa u Covent Gardenu na odmor.

Uz njega, suvlasnici restorana njegova su braća Paul i Donnie, a prijavili su se za pomoć države kako bi isplatili plaće 30 radnika.

“Markova odluka da on sam ne plati zaposlenike podigla je prašinu, pogotovo kad se uzme u obzir koliko novca on ima. Osoblje se pitalo hoće li on pomoći u isplati njihovih plaća, no to se nije dogodilo”, rekao je izvor za britanski The Sun.

“Svi su sretni što će dobiti plaću jer su ovo teška vremena. No u trenu kad druge zvijezde pomažu zaposlenicima svojim novcem, poput Eda Sheerana, ovo izgleda loše”, dodao je izvor.

Dodao je da je bilo nekih planova o otvorenju još deset restorana po Velikoj Britaniji, no zbog pandemije to je zasad na čekanju.

Glasnogovornik Wahlburgersa potvrdio je da su tražili pomoć vlade.

“Restoranska industrija posebno je pogođena uticajem ove pandemije. Svaka pojedinačna franšiza Wahlburgersa morala je odlučiti hoće li ostati otvorena ili zatvoriti svoja vrata na neodređeno vrijeme. Grupa koja je vlasnik Wahlburgers u Covent Gardenu donijela je odluku da koristi pomoć države za svoje zaposlenike u nadi da ćemo moći zadržati veliki tim i lokaciju u središnjem Londonu”, rekao je za Daily Mail.