Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Novi Sad

The Cure i kiša koja je padala “kao iz kabla” otvorili festival Exit 2019 (FOTO)

exit (5)

Tokom četiri dana, na više od 40 festivalskih bina i zona, nastupiće gotovo 1.000 umjetnika iz cijelog svijeta

Nastupom engleskih rock veterana The Cure večeras je na Petrovaradinskoj tvrđavi počeo festival Exit 2019. I pored jake kiše, koja je krenula da lije kao iz kabla, uoči njihovog nastupa na glavnoj bini festivala, atmosfera je bila prava festivalska, a The Cure su svoj nastup otvorili pjesmom “Plainsong”, javlja Anadolu Agency.

Kapije ovogodišnjeg festivala, najvećeg muzičkog festivala u Jugoistočnoj Evropi otvorene su od 19 sati, a na glavnoj bini kao predgrupa hedlajnerima večeri nastupio je bend “65daysofststic” koji su mješavinom rock zvuka i elektronske muzike zagrijali publiku za nastup Roberta Smitha i drugara, koju ni kiša nije uspjela da omete u uživanju.

Prvi dana Exit festivala nosi naziv OPENS day jer Novi Sad ove godine nosi titulu Omladinske prijestonice Evrope.

Osim grupe “The Cure”, u ponoć, nakon tradicionalnog vatrometa, belgijska DJ zvijezda Lost Freqjuencies preuzet će glavnu binu, a njemu će se pridružiti ruski dvojac Filatov & Karas, te Belgijanci Two Pauz. Dens arena ugostiće Charlotte De Witte, Moniku Kruse i Iliju Đokovica, a veliko finale i zatvaranje Arene prvog dana povjereno je Karlu Koksu i Maceo Pleksu, koji će, između svojih samostalnih nastupa, prirediti “back to back” set koji se rijetko viđa u svjetskim okvirima.

Sutrašnji dan namijenjen je ljubiteljima tvrđeg zvuka jer će na glavnoj bini nastupiti Phil Anselmo, nekadašnji pjevač megapopularne američke metal grupe Pantera, koji će sa svojim bendom izvoditi isključivo hitove svoje nekadašnje grupe. Tokom četiri dana, na više od 40 festivalskih bina i zona, nastupiće gotovo 1.000 umjetnika iz cijelog svijeta, a posebno mjesto imaće i bendovi iz regiona, a veliki broj posjetilaca upravo je došao iz bivših jugoslovenskih republika i najveći broj smješten je u Exit kampu, gde je, između ostalih, veliki broj posjetilaca iz Turske.

Prema riječima organizatora, ovogodišnje izdanje Exit festivala nadmašiće sva prethodna prije svega po broju turista jer se očekuje da Novi Sad posjeti više od 60.000 gostiju iz oko 90 zemalja svijeta. Ovogodišnji festival završava se u ponedjeljak ujutru, po pravilu, na Dance areni gdje zabava traje najduže.