Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tijelo Davida Bowieja kremirano u tajnosti bez prisustva porodice

David-Bowie

U New Yorku u tajnosti, kremirano je tijelo Davida Bowieja koji je preminuo u 69. godini života.

Prema njegovoj posljednjoj želji, koju je obitelj ispoštovala nije bilo velikog ispraćaj niti pogreba, piše Daily Mirror.
Kako je želio da ode tajno, a na ispraćaju nije bilo niti članova porodice, niti prijatelja.

“On nije želio veliki pogreb, htio je otići bez ikakve pompe jer je htio da ga se pamti po njegovim pjesmama”, kazao je izvor za Daily Mirror. Njegovo tijelo je bilo kremirano vrlo brzo nakon smrti, javlja Guardian.

Podsjetimo, u nedjelju 10. januara preminuo je David Bowie nakon iscrpljujuće borbe s rakom koja je trajala punih 18 mjeseci.

Vijest o smrti muzičke legende potresla je porodicu, prijatelje, suradnike i sve obožavatelje koji su ga vjerno pratili sve godine. Bowie je preminuo u 69. godini života, a dugo se borio s opakom bolešću. Preminuo je od raka jetre za kojeg je znao samo mali broj ljudi.

Belgijski pozorišni redatelj Ivo van Hove koji je radio s njim, kaže da je bio jedan od rijetkih ljudi koji su znali s čim se Bowie nosi.

David Bowie, rođen kao David Robert Jones 8. januara 1947. bio je britanski rock muzičar, kompozitor, glumac, producent, aranžer.

Bowie se pojavljivao na filmu kao vrlo uspješan glumac, video redatelj i vizualni umjetnik.

Posljednji album Davida Bowieja, “Blackstar”, izašao je u petak, na njegov 69. rođendan.

Tony Visconti, Bowiejev dugogodišnji saradnik i producent s kojim je radio još od vremena “Space Oddityja”, rekao je kako je “Blackstar” bio svojevrsni oproštajni dar svim njegovim obožavateljima.