Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tri dana komedije u Narodnom pozorištu Sarajevo

nps

Narodno pozorište Sarajevo će svojoj publici prirediti pogodnosti pri kupovini ulaznica za tri komedije koje će biti izvedene 11., 12., i 13. maja 2016. Jedinstvena cijena za sve kategorije sjedišta, iznosit će 10 KM, pogodnost vrijedi za sve tri predstave. Uživajte u vrhunskim komedijama tri večeri zaredom.

U srijedu , 11. maja 2016. sa početkom u 19:30 sati, u Narodnom pozorištu Sarajevo možete pogledati urnebesnu komediju “Jedan čovjek dva šefa”, u režiji Nine Kleflin. Predstava “Jedan čovjek dva šefa”, autora Richarda Beana, rađena je prema motivima 300 godina stare komedije “Sluga dvaju gospodara”, Carla Goldonija. Naručio ga je direktor britanskog nacionalnog pozorišta, a praizvedba je održana 2011. godine. Jedini njegov uslov je bio: da ovim komadom vrati publiku u pozorište i uspjeli su u tome. “Jedan čovjek dva šefa” je postao veliki hit sa preko 200 izvedbi. Komad je igran u nekoliko zemalja, kao i na Broadwayu.

U četvrtak, 12. maja 2016. na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo u 19:30 sati, bit će izvedena komedija “Elizabeta Bam“, u adaptaciji i režiji Aleša Kurta. Premijerno izvođenje „Elizabete Bam“ izazvalo je oduševljenje kod publike i teatarskih znalaca. U predstavi igraju: Darja Badnjević, Aldin Omerović, Vedran Đekić, Mediha Musliović, Kemal Čebo, Vedrana Seksan, Leo Šarić, Elma Juković i Merima Lepić.Senzacionalnu scenografiju potpisuje vrsni Osman Arslanagić, potpis na kostime stavila je Neira Sinanbašić.

U petak , 13. maja 2016. u 19:30 sati, još jedna hit komedija bit će izvedena u Narodnom pozorištu Sarajevo. “Balkanski špijun u Sarajevu” autora Dušana Kovačevića, u adaptaciji i režiji Sulejmana Kupusovića. Kupusovićev “Balkanski špijun u Sarajevu” nešto je drugačiji u odnosu na original. Kroz niz već poznatih, ali i inovativnih komičnih situacija, bavi se odnosom domaćih i susjednih političara prema Bosni i Hercegovini. Predstava “Balkanski špijun u Sarajevu” jedna je od ozbiljnih komedija, koje osim pregršt smijeha donose i dosta tema za razmišljanje.