Trump se žestoko borio da ovaj dokumentarac ne bude objavljen

trump_dokumetarac

Donald Trump žestoko se borio na sudu da se kontraverzni dokumentarac o njemu nikad ne prikaže. Ipak, uprkos tome autori filma uspjeli su ga “progurati” u javnost.

Još jedan milijarder, Leonard Stern, naručio je dokumentarac o Trumpu 1988. godine, kad je Trump tek počeo svoj uspon.

Film “Trump: What's The Deal” trebao je biti prvi u seriji dokumentaraca i poznatom biznismenu koji je bio na putu da postane poznato ime u Americi. No, kad je dokumentarac završen 1991. godine, Trump je zaprijetio da će tužiti sve TV satnice koje pristanu da ga emituju.

Stoga je dokumentarac 25 godina ostao skriven, a na kraju je procurio na internet kada je Trump najavio da će se kandidirati za američkog predsjednika.

“Sad kad se Trump kandidira za predsjednika vrijeme je da Amerikanci upoznaju pravog Donalda Trumpa i vide kako on zapravo radi”, napisali su autori internet stranice na kojoj je dokumentarac objavljen.

“Stari Trump i novi Trump? To je sve isti Trump”, puručuju.

Dokumentarac prikazuje nemilosrdnu stranu današnjeg predsjednika, kojem je bio bitan samo profit pa su na izgradnji njegovog tornja u New Yorku radili ilegalni imigranti. Od tih optužbi Trump se izvlačio rekavši da on nije znao ko radi jer je angažirao kooperante za izgradnju.

Osim toga, film je pun detalja iz njegovog života kao i snimaka raskoši u kojoj živi.

Producentica dokumentarca Libby Handros rekla je da su u 25 godina dokumentarac prikazali svega nekoliko puta, jer ga nikom nisu mogli prodati nakon prijetnji tužbom. Uvjerena je da je Trumpu status zvijezde pomogao da izbjegne kaznu za sve što je činio.

“Kad je reklamirao svoj toranj, rekao je da će stan u njemu kupiti i kraljica Elizabeta. Naravno, Buckinghamska palača izjavila je da ona nikad neće kupiti stan tamo”, rekla je Libby za MSNBC.