Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ultra festival ostaje u Splitu

ultra europe split

Ovogodišnji Ultra Europ Festival, koji se u Splitu održava peti put, nije upitan, a postoji dobra volja svih zainteresiranih da se on u tom gradu održava i sljedećih pet godina, zaključili su u četvrtak na sastanku splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara i predsjednik Hajduka Ivan Kos te organizator tog festivala Joe Bašić.

“Unatoč tome što nema gradskog proračuna, došlo je do kompromisnog rješenja po kojem Ultra Europe, kao strateški događaj za grad, Splitsko-dalmatinsku županiju i Hrvatsku u cjelini ostaje u Splitu vjerojatno i sljedećih pet godina, a pritom interesi Hajduka nisu dovedeni u pitanje”, navodi se u priopćenju iz ureda splitskoga gradonačelnika.

Najavljeno je kako će današnji dogovor rezultirati potpisivanjem ugovora svih zainteresiranih strana kojim će se definirati svi detalji suradnje, među ostalima i termin održavanja Ultre koji će se prilagođavati s obzirom na obveze Hajduka, prenosi Hina.

Ultra Europe Festival održavao se protekle četiri godine u srpnju na stadionu Nogometnog kluba Hajduka, koji je – u vrijeme priprema i održavanja tog spektakla – bio prisiljen utakmice igrati izvan Splita.