Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Umrla glumica iz kultnog filma “Moje pjesme, moji snovi”

Heather Menzies-Urich

Glumica koja je glumila Louisu von Trapp u filmu “Moje pjesme, moji snovi” umrla je u 69. godini, samo četiri sedmice nakon što joj je dijagnosticiran tumor na mozgu.

Heather Menzies-Urich preminula je na Badnjak, a tumor na mozgu bio joj je dijagnosticiran prošlog mjeseca, rekao je njezin sin Ryan, a to je prenio portal TMZ.

– Heather je bila dio “porodice”. Zaista nema drugog načina kojim je moguće opisati članove ekipe filma “Moje pjesme, moji snovi” – kaže se u izjavi nositelja autorskih prava kompozitor Rodgers & Hammerstein.

– Bila je vesela i pozitivna članica u skupini sedmero djece. Sretni smo što smo je poznavali i i ona će sretno i dalje živjeti u tom prekrasnom filmu. Nedostajat će nam – navodi se.

Menzies-Urich imala je 15 godina 1965., kada je premijerno prikazan film “Moje pjesme moji snovi” u kojem su glavne uloge igrali Julie Andrews i Christopher Plummer. Film je osvojio deset Oskara.

Rođena 9. decembra 1949. u Torontu, Heather Menzies-Urich udala se za glumca Roberta Uricha s kojim je nekoliko puta glumila.