SHOWbuzz

Marion Ramsey

Umrla zvijezda legendarne Policijske akademije (FOTO/VIDEO)

08/01/2021

Ramsey je bila duboko predana podizanju svijesti o AIDS-u i posuđivala je svoj glas u dobrotvorne svrhe

Glumica Marion Ramsey, najpoznatija po ulozi policajke Laverne Hooks u filmskoj franšizi Policijska akademija, umrla je u četvrtak u Los Angelesu u 74. godini, kazao je za CNN menadžer Roger Paul. Nije otkrio uzrok smrti.

“Marion je sa sobom nosila dobrotu i svjetlost koja bi odmah po njenom dolasku ispunila prostoriju. Prigušivanje njezine svjetlosti već osjećaju oni koji su je dobro poznavali. Nedostajat će nam i uvijek ćemo je voljeti”, navodi se u izjavi.

Rođena je u Philadelphiji, a njena karijera započela je na pozorišnoj sceni. Ramsey je svoj put na televiziji započela gostujućom ulogom u hit seriji The Jeffersons, a bila je redovna u Cos, humorističnoj seriji Billa Cosbyja.

<> at Showboat Atlantic City on October 12, 2019 in Atlantic City City.

Svakako, njezina najpoznatija uloga je ona u filmu Policijska akademija iz 1984. kao policajke Hooks, čiji je plahi karakter isprekidan nezaboravnim ispadima.

Ramsey je glumila u pet dodatnih filmova Policijske akademije tokom 1980-ih. Glasovnom glumom započela je u crtanoj seriji Porodica  Addams ranih 1990-ih, koja se emitirala dvije sezone.

Ramsey je bila duboko predana podizanju svijesti o AIDS-u i posuđivala je svoj glas u dobrotvorne svrhe.

2015. godine ponovno se okupila sa zvijezdama Policijske akademije Steveom Guttenbergom i Michaelom Winslowom u filmu Lavalantula i njegovom nastavku 2 Lava 2 Lantula.

Njezina posljednja glumačka uloga bila je u indie filmu iz 2018. godine Kad pjevam. Iza nje su ostala tri brata.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.