Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Eddie Van Halen

Umro je jedan od najboljih gitarista u istoriji rocka

Eddie Van Halen

Smatra se jednim od najboljih rock gitarista svih vremena, a slavu je stekao s bendom Van Halen koji je osnovao s bratom Alexom još 1972.

Preminuo je Eddie Van Halen, jedan od osnivača legendarnog hard rock benda Van Halen. Imao je 65 godina.

Umro je ovog utorka nakon borbe s rakom grla, a vijest o njegovoj smrti podijelio je njegov sin Wolfgang.

“Ne mogu vjerovati da ovo pišem, ali moj otac Edward Lodewijk Van Halen, jutros je izgubio dugu i mukotrpnu bitku s rakom. Bio je najbolji otac kojeg sam mogao zamisliti. Svaki trenutak koji smo proveli zajedno na pozornici ili izvan nje bio je dar. Srce mi je slomljeno i ne mislim da ću se ikad oporaviti od ovog gubitka. Volim te tata”, napisao je Wolfgang.

Eddie se, prema pisanju TMZ-a, s rakom borio preko deset godina. Kako navode, posljednjih je godinu dana više puta bio u bolnici, a nedavno se podvrgnuo kemoterapiji.

Unatoč tome, nastavio je pohađati koncerte i vježbati sa svojim sinom Wolfgangom koji je 2006. postao basist Van Halena.

Muzički talent je pokazivao od ranog djetinjstva, a gitari se posvetio od 12. godine. Smatra se jednim od najboljih rock gitarista svih vremena, a slavu je stekao s bendom Van Halen koji je osnovao s bratom Alexom još 1972.