Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Usred dana ubili manekenku s Instagrama u Porscheu (VIDEO)

Tara Fares-ubistvo

Instagram zvijezda Tara Fares iz Iraka ubijena je prije nekoliko sedmica u Bagdadu. Djevojku je ustrijelio nepoznati muškarac dok je vozila, a počinitelj još nije poznat policiji. U medije je dospjela snimka na kojoj se vide dva muškarca koji bježe na motoru nakon što su pucali u djevojku u bijelom Porscheu.

Taru Fares su krajem prošlog mjeseca upucali dok se ona nalazila u vozilu koje se kretalo po četvrti Camp Sarah u Bagdadu. Mlada zvijezda društvenih mreža bila je kršćanka, majka joj je bila Libanonka, a otac Iračanin. Živjela je u gradu Erbilu i ponekad posjećivala glavni grad Bagdad. Bila je poznata po odvažnom odijevanju i objavama na društvenim mrežama.

https://www.youtube.com/watch?v=jwH-xeIBqjw

Tara se žestoko protivila pravilima života žena u Iraku te je na svom Instagramu često govorila o diskriminaciji. Skupila je gotovo tri miliona pratitelja na Instagramu i naizgled živjela kao i ostatak njenih vršnjakinja u svijetu – šminkala se, mijenjala boju kose, fotkala selfieje i putovala. Međutim, njen život u Iraku nije bio nimalo lagan, a njena smrt potresla je hiljade ljudi širom svijeta.

https://www.instagram.com/p/BoPEA3SF0U7/?taken-by=its.tarafares

https://www.instagram.com/p/Bk97ZztFEQY/?taken-by=its.tarafares

https://www.instagram.com/p/Bk6GDC0F_7T/?taken-by=its.tarafares

https://www.instagram.com/p/BSvuTDCDp8W/?taken-by=its.tarafares