Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Surova realnost

“Validna legitimacija” objavila pjesmu inspirisanu sumnjivim nabavkama: “Trudite se”

Untitled-1

Ova pjesma ima svrhu da probudi elan naših građana, da se više trude kako bi uspjeli u životu, poručili su

Alternativni bend “Validna legitimacija” predstavio je novu pjesmu inspirisanu sumnjivim javnim nabavkama institucija BiH u vrijeme pandemije. Pjesma pod nazivom “Trudite se” objavljena je na privatnom Facebook profilu jer članovi ovog benda nemaju profile na Facebooku.

– Moj prijatelj, član Validne legitimacije, Dr. Iživljago me je zamolio da objavim njegov najnoviji solo singl “Trudite se”, pošto on nema fejsbuk stranicu. Kako joj i samo ime kaže, ova pjesma ima svrhu da probudi elan naših građana, da se više trude kako bi uspjeli u životu. Molio me je i da tagujem Voloder Enisa i Lanjina Satifica, neće li oni alarmirati ostale članove ovog benda, MC Ezopa i Džej Dej Kontejnera, da se možda ponovo skupe i naprave neki hit. U međuvremenu, uživajte uz ovaj, poručeno je.

Svojim pjesmama “Validna Legitimacija” na bespoštedan način govori o surovoj realnosti u kojoj živimo i o nekim od njenih protagonista. Validni muzički stil je psihonautika, pravac koji su sami za sebe stvorili, a koji objedinjuje najbolje iz hardcorea i subverzivnosti punk i rock tradicije. Psihonautika objedinjuje brojne muzičke stilove, istovremeno ih parafrazirajući, parodirajući i negirajući, nudeći pri tome neponovljivo muzičko iskustvo.