Weinstein potpisao razvod, supruzi mora isplatiti 20 miliona dolara (FOTO)

89th Annual Academy Awards – Arrivals

Filmski producent Harvey Weinstein (65) i modna dizajnerica Georgina Chapman (41) potpisali su papire za razvod. Ona ga je ostavila u oktobru prošle godine, nakon što ga je više od 60 žena optužilo za seksualno zlostavljanje u Hollywoodu. Par se o uslovima razvoda dogovorio malo prije 10. godišnjice braka, a u tome im je uveliko “pomogao” njihov predbračni ugovor.

– Zgrožena sam i osramoćena. Osim što cijeli slučaj utiče na mene i moju porodicu, ugrožava i moj modni brend Marchesa kojeg su voljele mnoge glumice – rekla je Chapman.

Weinsteinova imovina se procjenjuje na oko dvije milijarde kuna, a njegove doskorašnje supruge 117 milijuna kuna. Producent bivšoj supruzi prema predbračnom ugovoru mora isplatiti oko 20 miliona dolara za deset godina braka. Weinsten je bio bogatiji prije seksualnog skandala, a u međuvremenu je potrošio mnogo novca na advokate, privatne istražitelje i stručnjake za odnose s javnošću.

– Georginina je odluka da se rastanemo. Volim je više od svega i poštujem njenu želju. Danima smo pričali šta je najbolje za našu porodicu – rekao je osramoćeni filmski producent.

Par se umalo posvađao oko zajedničkih nekretnina, kuće u New Yorku i vikendice u Hamptonima. Weinstein i Chapman imaju kćer Indiju Pearl (7) i sina Dashiella (4), a navodno je dizajnerica dobila skrbništvo nad djecom, a producent ima pravo na viđanja s njima.

Weinstenova bivša supruga je ogorčena na njega jer joj je uništio posao. Glumice, manekenke i ostale poznate ličnosti ne žele više nositi njene kreacije. Zlatni globus je bio dodatni “udarac” za Champan jer prvi put niko nije nosio odjeću koju je ona dizajnirala.