Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Glumica i komičarka

Wilson: Više sam pažnje dobila zbog gubitka kilograma, nego zbog uloge u filmu

rebel wilson instagram

Rebel je podijelila svoje zadovoljstvo novim načinom života i time što je naučila “upravljati starom navikom emocionalnog hranjenja”

Glumica i komičarka Rebel Wilson progovorila je o interesu javnosti za njen gubitak kilograma, primjećujući kako je više pažnje dobila zbog promjene izgleda nego zbog uloge u filmu nominiranom za Oscara.

U novom intervjuu za australski Daily Telegraph glumica je izjavila kako je pažnju uglavnom dobivala zbog promjene fizičkog izgleda unatoč višestrukim poslovnim uspjesima. “U 2019. godini izašla su mi četiri filma, dva koja sam producirala i jedan, Jojo Rabbit, koji je nominiran za Oscara za najbolji film”, rekla je. “Ipak, više pažnje sam dobila u godini kada nisam ništa napravila osim smršavjela.”

Iako se činilo da je glumica frustrirana kolektivnom fiksacijom na njeno tijelo, objasnila je da razumije zašto javnost toliko privlači ta tema.

“Ljudi su toliko opsjednuti težinom. Ali shvaćam. Oprah je jedna od mojih junakinja. Borila se s problemima s ishranom, a ja bih uvijek gledala njenu emisiju kad bi govorila o tome”, rekla je Wilson.

Rebel je podijelila svoje zadovoljstvo novim načinom života i time što je naučila “upravljati starom navikom emocionalnog hranjenja”.

“Prvi put u životu sam smršavjela i održavala to”, rekla je. “Zato sam još ponosnija na tu činjenicu. Uspjelo je jer se radilo o cjelokupnom pristupu načinu života i suočavanju s emocionalnim hranjenjem. Nisam potpuno izliječena. Mislim da ne možeš biti. Ali naučila sam upravljati time – i to ne tako da posegnem za zdjelom sladoleda.”