Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Život mu nije bio lak: Potresna životna priča Ljubiše Samardžića

samardzic

Ljubiša Samardžić život nije mazio. Talentovani glumac, rođen u rudarskoj porodici, nije dopustio da ga težak život slomi.

“Ja sam ustvari čovjek iz rudarske porodice, koji smatra da je taj rudarski kruh zaista težak. Znam da sam kao dijete upamtio nešto veoma značajno, a to je poštovanje čovjeka pod svaku cijenu i požrtvovanje za svakoga. Uvijek sam u igru unosio srce i iskrenost, želeći pod svaku cijenu da mi se to vrati. Na sreću, ta moja iskrenost bila je presudna da imam veliki, ogroman kredibilitet kod autora i kolega”, rekao je srpskim medijima prije nekoliko godina.

Najteži udarac doživio je kad je njegov sin Dragan preminuo u 34. godini od leukemije. Uz pomoć supruge Mire uspio je nastaviti sa životom nakon te tragedije, piše Kurir.

“Otkad smo formirali porodičnu produkciju prije dvadeset i kusur godina, naš Gaga je obavljao veoma delikatne produkcijske poslove. Poslije njegovog odlaska produkcija je ostala bez glave. Majka u prvo vrijeme nije mogla ništa raditi, jer je njegov odlazak trebalo izdržati. Kada je Gaga odlazio, mislio sam da neću moći izdržati i da će mi uskoro doći kraj, ali Mira me je trgnula i natjerala da radim jer ću u tome, kako je rekla, naći smisao opstanka. Kako je vrijeme odmicalo, a teret bivao sve veći i veći na mojim plećima jer je dugove trebalo vratiti, Mira je shvatila situaciju i spontano je zauzela njegovo mjesto u produkciji. Ona je oduvijek mnogo radila jer potječe iz čestite i vrijedne porodice u kojoj je rad svetinja, a ne teret. Nas dvoje smo sretan spoj. Težimo istom cilju, da snimimo nešto ugodno, lijepo, ukusno, da djelo nosi toplinu, da ispunjava ljude, da mogu gledati i bake i deca. Mi jedno prema drugom imamo nesebičan odnos i u poslu i u životu, što je rijetkost za današnje brakove. Zajedno smo jači, odolijevamo uspješno prijekim pogledima”, rekao je.

O svom privatnom životu rijetko je govorio, ali nikad nije skrivao koliko duguje supruzi.

“Kad je Gaga odlazio, mislio sam da neću izdržati i da će mi uskoro doći kraj. Mira me prenula i trgnula, jer je bila svjesna da sam moralno pao, smršavio, izgubio volju za bilo čime. Govorila mi je: ‘Čovječe, život je smrt, upamti to! Nastavi raditi jer ćeš u tome naći smisao opstanka’. Bila je u pravu. Šteta što nije završila psihologiju”, rekao je.