Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Praznična čarolija

Nevjerovatni prizori u BiH: Imanje krasi čak 15.000 lampica

Bozicne lampice bracnog para Filipovic
Foto: BHRT

Nerijetko se, kaže Ilija Filipović, oni koji prolaze kroz Drijenču zaustave da fotografišu ove prizore

Bajkoviti prizori na imanju bračnog para Filipović u Drijenči u Opštini Čelić plijene pažnju prolaznika. Ove godine naročito, budući da u domu i dvorištu imaju najmanje 15 hiljada sijalica.

Sa čarolijom koja sve ostavlja bez daha Ilija Filipović je nastavio i ove godine. Tradicionalo nesvakidašnje kićenje pred božićne i novogodišnje praznike oslikava bajkovite prizore u dvorištu i na porodičnom domu Ilije i Kaje, navodi BHRT.

“Prošle godine mi je supruga pomagala, ali je ove godine slomila ruku i nije mogla pomoći. Ja sam ovo sve radio skoro mjesec dana. Što je najopasnije, moraš rasteretiti struju da ne bi pregorilo, jer sam ja ovo morao izvesti na trofaznoj”, priča Ilija.

Za 15.000 sijalica i ostalih ukrasa postavljeno je 125 utičnica i prekidača. Sve to košta i finansijski, ali Ilija kaže da ne žali. Radni vijek je proveo u Austriji, nakon čega se vratio u rodni kraj i dodaje da zarađeni novac voli trošiti na ono u čemu uživa.

“Prve godine kad sam nakitio, lijepo mi. Ma druge godine ću još više. I tako me to vuče i evo dokle sam već uradio. Nisam išao u kafanu, a ovo ostaje dok smo živi. Valjda će neko naslijediti”, kaže Ilija.

Nerijetko se, kaže, oni koji prolaze kroz Drijenču zaustave da fotografišu ove prizore.

Namjeravaju Filipovići naredne godine povećati broj sijalica na svojoj kući i u dvorištu, kako kažu, samo da ih zdravlje posluži.