Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

britanski prevaranti

Javio se par koji je pobjegao iz tri restorana bez plaćanja, “obrazložili” zašto to rade

bračni par prevaranti
Foto: Daily mail

Angela i Ian McKie iz Liverpoola, suočili su se s oštrim kritikama nakon što su navodno uživali u hrani i piću, a onda se na sav glas žalili na svoja jela i odbili platiti

Britanski bračni par koji provodi godišnji odmor na Kreti opovrgnuo je da su se žalili na kvalitetu hrane u tamošnjim restoranima te da su pobjegli iz već tri lokalne taverne bez plaćanja računa.

Angela i Ian McKie iz Liverpoola, suočili su se s oštrim kritikama nakon što su navodno uživali u hrani i piću, a onda se na sav glas žalili na svoja jela i odbili platiti. Priča se da su odjurili bez podmirivanja računa iz najmanje tri restorana u selu Koutouloufari na sjeveru grčkog otoka.

Svađa zbog piletine

No McKie je za Daily Mail rekao da se dogodio samo jedan incident kad su se s osobljem restorana posvađali oko “slabo pečene” piletine i prženog krumpira za 12 eura.

Rekao je da su se žalili na obrok i da im je upravitelj restorana prijetio zatvorom, pa su platili u gotovini i otišli.

McKie je rekao: “Ono za što nas optužuju jednostavno nije istina. To je malo selo s jednom ulicom, nekoliko trgovina, barova i taverni. Bilo bi nemoguće otići iz jednog restorana bez plaćanja, a kamoli iz njih tri jer se svi poznaju”.

“Sutradan smo letjeli kući i nikada nas ne bi pustili da odemo. Nema ni trunke istine u onome što oni tvrde”, kazao je.

McKie, inače po zanimanju električar, priznao je da su on i njegova supruga odbili platiti dio posljednjeg obroka u Taverni Pithari nakon što su se požalili da je njihovo jelo s piletinom i krumpirima nedovoljno pečeno.

“Konobarica je pitala je li sve u redu s jelom, a mi smo rekli da su piletina i krumpir nedovoljno pečeni. Tada smo razgovarali s upraviteljem i rekao sam da nećemo platiti taj obrok. Zatim mi je rekao da ću, ako ne govorim dobro grčki, provesti noć u zatvoru.”

“Mi smo pošteni ljudi”

Angela McKie (54) je dodala: “Čim je spomenuo policiju, počela sam paničariti. Nismo htjeli upasti u probleme s policijom pa smo u cijelosti platili račun. Nismo odbili platiti cijeli račun. To je bilo 12 € samo za moj obrok”

“To nas je strašno uzrujalo. Mi smo pošteni ljudi, a nazvali su nas lopovima. Nikada nismo otišli, a da nismo platili račun”, kazala je.

Par je inzistirao da su na kraju u cijelosti platili račun, koji je iznosio 52 eura.

‘Dok smo izlazili iz restorana, voditelj me zgrabio za ruku tražeći da platim. Rekao sam mu da je gotovina na stolu. A što se ostalih restorana tiče, o njima nemam pojma. Nismo bili kod njih. Ako smo, kako kažu, otišli bez plaćanja, zašto nisu pozvali policiju?‘

Gospođa McKie na kraju je dodala: “Volimo Kretu i tamo idemo već 35 godina. Ljudi su divni. No otkako smo se vratili kući, poručuju nam da se ne vraćamo i da nismo dobrodošli. To je jako nepravedno jer nismo učinili ništa loše.”

Objava na Facebooku

Podsjećamo, ogorčeni član osoblja jednog restorana u kojem je bio britanski par, objavio je njihovu fotografiju na Facebooku uz poruku: “Pripazite na ovaj par. Nakon što završe s obrokom, odbijaju platiti račun. Mi smo već treći restoran do sada u kojem su isprobali tu svoju taktiku. Dobro je da vlasnici restorana u selu međusobno komuniciraju tako da znamo što možemo očekivati.”

Objava je u Facebook grupi ‘Koutouloufari For Ever‘ privukla više od 200 komentara, među kojima je bilo mnoštvo ogorčenih britanskih turista koji su optužili par da sramoti Ujedinjeno Kraljevstvo.