Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Matthew Lepre

Milioner traži asistenta za putovanja po svijetu, nudi plaću od 70.000 KM

milioner Matthew Lepre
FOTO: Instagram / @matthewlepre
Matthew Lepre

Ako mislite da je ponuda predobra da bi bila istinita, Lepre je već napravio nešto slično

Australski milioner Matthew Lepre u potrazi je za osobom koja će putovati s njim po svijetu.

Za taj “posao iz snova”, kako su ga mnogi opisali, nudi plaću od 35.000 eura (oko 70.000 KM).

31-godišnji bogataš bavi se e-trgovinom, a u slobodno vrijeme putuje diljem svijeta te traži asistenta ili asistenticu koji će mu se pridružiti u putovanjima, piše Ladbible.

Lepre je svoje poslovno carstvo izgradio online poslovanjem i kursevima poslovnog treninga, nakon što je s 23 godine napustio fakultet. Zbog potreba posla posjetio je 30 zemalja u posljednjih pet godina.

Traži marljivu osobu

“Tražim marljivu osobu koja će mi pomoći u mom poslu. Treba mi desna ruka koja će mi pomoći na putovanjima i u administrativnim zadacima”, izjavio je Lepre.

Prijaviti se mogu i osobe bez prethodnog iskustva u tom poslu, a konkurs je otvoren za sve one koji imaju važeći pasoš, koji vole putovanja, pedantni su u svom poslu i mogu prekinuti vezu sa svojim svakodnevnim poslovima te uskočiti u avion i krenuti.

Osim što nudi priliku putovanja svijetom uz plaćene putne troškove, milioner nudi plaću od 35.000 eura, a novi asistent će moći voziti njegove skupocjene automobile.

Nije prvi put

Ako mislite da je ponuda predobra da bi bila istinita, Lepre je već napravio nešto slično. Prije četiri godine objavio je otvoreni poziv za ličnog asistenta, a tada se prijavilo oko 70.000 ljudi. Posao je na kraju dobila bivša studentica mode.

Iste je godine također pozvao ličnog fotografa da putuje s njim kako bi ga fotografisao za njegov Instagram, a nudio je plaću od 32.000 eura.

Za posao se možete prijaviti putem njegove web stranice Ecom Warrior Academy.