Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

alžir

“Sjedio je mirno”: Omar koji je nestao prije 26 godina pronađen nedaleko od kuće

Foto: X

Sada, u dobi od 45 godina, pronađen je među stogovima sijena samo oko 200 metara dalje u gradu Djelfa nakon što je otmičarev brat objavio žalbe na društvenim mrežama zbog rasprave oko nasljedstva

Alžirac koji je nestao prije 26 godina pronađen je u susjedovoj kući, udaljenoj samo nekoliko minuta hoda, saopćilo je ovoga tjedna ministarstvo pravosuđa te zemlje.

Čovjek identificiran samo kao Omar B. nestao je u dobi od 19 godina tokom Alžirskog građanskog rata 1998., a njegova je porodica pretpostavila da je otet ili ubijen, prenosi Daily Mail.

Komšija priveden

Sada, u dobi od 45 godina, pronađen je među stogovima sijena samo oko 200 metara dalje u gradu Djelfa nakon što je otmičarev brat objavio žalbe na društvenim mrežama zbog rasprave oko nasljedstva.

Alžirski mediji izvijestili su da je, kada su članovi porodice počeli pretraživati kuću osumnjičenika, on postao napet kada su prišli plastu sijena te su na kraju pronašli Omara B. kako sjedi ispod u tišini.

Komšija (61) Omarove porodice priveden je nakon pokušaja bijega, priopćilo je ministarstvo. Alžirski mediji izvijestili su da je žrtva rekla da nije mogla pozvati pomoć “zbog čarolije koju je njegov otmičar bacio na njega”.

Foto: X
Omar nakon pronalska

Otmičar tinejdžera također je optužen da je svog psa ubio otrovom, navode alžirski mediji, koji su objavili fotografiju psa s Omarom iz godine kada je nestao.

Foto: X
Omar sa svojim psom prije nestanka

Ministarstvo je priopćilo da je istraga još u toku, dodajući da je mladić primio medicinsku i psihološku skrb nakon zločina koji je opisan kao gnjusan.

Alžirski mediji izvijestili su da je mladića pregledao liječnik i da je prebačen na poseban psihološki odjel.