Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Grčka

Turisti iz BiH zabilježili kako im je avion proletio tik iznad glava

slijetanje aviona grcka
Ustupljena fotografija

Mnogi turisti na ovo mjesto dolaze kako bi doživjeli da im avion proleti tik iznad glave

Pista na aerodromu “Aleksandros Papadiamantis” na ostrvu Skijatos najkraća je pista u Grčkoj i jedna od najkraćih u Evropi, a avioni prilikom slijetanja budu samo nekoliko metara iznad turista koji borave na plaži u blizini aerodroma.

Zbog položaja i dužine piste od oko 1.600 metara, mnogi putnici prilikom slijetanja pomisle da će avion sletjeti pravo u more.

Upravo zbog toga, aviokompanije koje lete ka ovom aerodromu pažljivo biraju iskusne pilote i osoblje koje će let učiniti sigurnim. Takođe, piloti koji lete prema Skijatosu pohađaju i dodatne treninge.

Plaža i more padnu u drugi plan, jer mnogi turisti na ovo mjesto dolaze kako bi doživjeli da im avion proleti tik iznad glave.

Aerodrom je stavio i table sa upozorenjima, a na mnogim stranicama na internetu se savjetuje da turisti ne nose sa sobom ništa što im nije potrebno, jer su turisti ranije ostajali bez naočara, šešira i drugih ličnih stvari, a sve zbog udara vjetra prilikom slijetanja aviona.

Sve ovo su doživjeli i čitaoci “Nezavisnih novina” koji su poslali videe sa ostrva, a kako ističu jako je teško i zabilježiti trenutak slijetanja jer su tom prilikom jaki udari vjetra.