Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

pomagao sam sebi

Bill Clinton otkrio zašto je započeo seks aferu s Monicom Lewinsky

clinton-lewinsky-1 (1)

Clinton, koji je u to vrijeme bio predsjednik države, upustio se u vezu s Lewinsky koja je tad imala 22 godine i bila stažistica u Bijeloj kući

Bivši američki predsjednik Bill Clinton progovorio je o svojoj aferi s Monicom Lewinsky, pri tome otkrivši svoje razloge zbog kojih je započeo seks aferu i izrazivši žaljenje što je njegovoj bivšoj ljubavnici ta afera obilježila život.

“Napravio sam to da sebi pomognem oko svoje anksioznosti. Bio sam pod velikim pritiskom”, rekao je i dodao da mu je afera pomogla da se suoči s razočarenjima i životnim strahovima, prenosi CNN.

Clinton je o tome pričao u novom dokumentarcu Hillary koji prati život njegove supruge.

Hillary se također dotaknula priče o aferi i rekla da je u to vrijeme bila “slomljena”, no da je ipak odlučila ostati uz muža. Prema svjedočenju Lewinsky, Hillary je barem sedam puta bila u Bijeloj kući kada su ona i tadašnji američki predsjednik imali seksualno odnose u Ovalnom uredu. Priznala je da je takvih “susreta” s Clintom bilo devet puta u periodu od 1995. do 1997.

“Svi mi imamo teret u životu i ponekad napravimo stvari koje ne bismo trebali. Bilo je užasno to što sam učinio”, rekao je Bill.

Clinton, koji je u to vrijeme bio predsjednik države, upustio se u vezu s Lewinsky koja je tad imala 22 godine i bila stažistica u Bijeloj kući. Kad se doznalo za aferu, izbio je veliki skandal, a on je to dugo vremena poricao.

Lewinsky nakon što je skandal izbio u javnost

Lewinsky je posljednjih godina često govorila o njihovoj aferi, te o tome kako je ona uticala na njen život.

Na pitanje kako je sebi dopustio takav rizik, Clinton je odgovorio:

“Niko ne misli da ulazi u rizik. Kad ljudi rade glupe stvari, ne razmišljaju svjesno da će ući u neodgovoran rizik. Ne misle: ovo je loše za moju porodicu, moju zemlju, ljude koji rade za mene. Ne događa se tako.”

“Osjećao sam kao da sam bio u 15. rundi bokserskog meča i pojavilo se nešto što mi je odvuklo pažnju od toga. To se dogodilo. Bilo je to loše, no nije da sam razmišljao: idem napraviti najgluplju stvar koju mogu. Ovo nije opravdanje, ovo je objašnjenje. Bilo je grozno. Osjećam se užasno zbog toga”, ispričao je Clinton.