Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Četiri znaka da ste prikriveni sociopata

sociopata

Sociopati su osobe oboljele od antisocijalnog poremećaja ličnosti, koji može imati svoje blaže i teže oblike. Sociopati nisu psihički bolesne osobe, ali su kod njih često odsutni osjećaji krivice, kajanja i sućuti.

Kako prepoznati sociopata (u sebi)?

Independent piše da su dovoljna četiri znaka da bismo prepoznali osobu s blažim oblikom sociopatije.

1. Prvi znak je veliki, ogroman ego. Sociopati imaju jako visoko mišljenje o sebi, a često su i narcisoidni. Stalno žele slušati o svojim kvalitetama od drugih ljudi, a svoj ego često grade na manama drugih ljudi koje oni nemaju.

2. Jako su šarmantni. Sociopati jako često obmanjuju šarmom koji nakon nekog vremena prelazi u manipulaciju. Sociopati su majstori u pretvaranju i uvijek imaju tajne planove. Sociopati se uvlače pod kožu, a njihovi prijateji i poznanici odbijaju vjerovati da je to samo maska kojom manipuliraju.

3. Nedostaje im empatije. Ne osjećaju kajanje, stid, sućut, sažaljenje ni brigu za drugog. Ovo je zapravo najbolji indikator da je osoba sociopat.

4. Jako često krše zakone, jer su mahom neodgovorni. Neodgovornost često prelazi granice, pa sociopati krše zakone i čine razna kaznena djela.