Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Neobično

Izgubila je 150 kilograma, ali nije očekivala da će joj se ovo dogoditi

dijeta2

Svoje iskustvo podijelila je i na Instagramu

Kad je prije dvije godine krenula na dijetu, Brittany May je znala da će imati problema s viškom kože nakon što smrša. Danas je lakša 150 kilograma, ali nije bila spremna na bol koju će joj uzrokovati teška koža.

“Niko ne govori o tome koliku bol može izazvati višak kože, kao i neugodnosti i ograničenja koja s tim dolaze. Imam kilograme i kilograme kože koja visi sa svih dijelova mog tijela i zbog nje sam nestabilna i osjećam bol u vratu, leđima i ramenima”, izjavila je May za časopis Health.

Mnogi su joj savjetovali da se odvaži na operaciju uklanjanja viška kože, ali takav zahvat je skup, a moguće su i brojne komplikacije.

“Mislila sam da ću imati višak kože, ali nisam znala da se zbog toga neću moći kretati”, pojasnila je i dodala kako žali kako nije štedjela novac s kojim bi si danas mogla priuštiti operativni zahvat koji bi riješio njen problem.

 

View this post on Instagram

 

Some folks are heroes, some folks are villains, and in this crazy thing called life sometimes you’re both. No one forced me to be 514 pounds, that was my own doing. I chose how to respond to life around me, and that was my consequence. No one forced me to start my journey towards a healthy me. Loved ones nudged constantly, but until I made the choice to make a change nothing was going to happen. Because of both of those sets of choices, I fight this new battle. My skin. It does cause pain, it does limit some activities, but the life gained while creating that skin means so much more! Even if in life you’ve tended to be your own villain, it’s never too late to become your own hero! Do. Hard. Things. ———————————————————————- #weightloss #weightlossjourney #fattofit #obesetobeast #fit #fitfam #fedup #transformationtuesday #looseskin #excessskin #plussize #effyourbeautystandards #skin #selflove #plasticsurgery #tummytuck #skinremoval #skinremovalsurgery #obesetobeast #gym #fitnessmotivation #exercise #extremeweightloss #bra #hero

A post shared by Brittany May ~ ⬇️ 336 Pounds (@miss_itty_britty) on

“Neke vježbe ne mogu izvoditi u teretani, ali ipak mogu sjesti u automobil i dovesti se do željene lokacije”, kaže.

Koristi brojne preparate kojima ublažava iritaciju i prevenira suhoću kože, a nosi i uže hlače i majice koje joj sve drže na mjestu.

Svoje iskustvo podijelila je i na Instagramu kako bi upozorila da višak kože nije nešto čega se treba sramiti. Ako ništa drugo, kaže, to je podsjetnik na puno truda koji ste uložili u bolju verziju sebe kojom se danas ponosite.