Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Reddit

Ljudi koji često putuju odabrali najbolje jeftine destinacije, jedna od njih je BiH

sarajevo trebevicka zicara
Foto: D.B./ Fokus.ba

“Mnogo fascinantne istorije i kulture. I drugačije je od ostatka Evrope”, napisao je jedan korisnik Reddita koji je oduševljen BiH

S porastom cijena putovanja su mnogima postala preskupa, pa su se brojni turisti zato orijentirali na jeftinije destinacije. Stoga je jedan korisnik Reddita upitao korisnike koje su im najbolje i najgore destinacije za uloženi novac koje su posjetili, piše Index.hr.

Među najboljim destinacijama koje korisnici Reddita smatraju jeftinima našle su se tako Poljska, Japan, Portugal, Argentina, zemlje jugoistočne Azije, ali i naša zemlja.

“Bosna i Hercegovina! Dobio sam privatnu sobu u hostelu za 24 dolara za noć. Mogao sam pronaći pristojnu i jeftinu hranu ili bih kuhao ako sam bio umoran od restorana. Mnogo fascinantne istorije i kulture. I drugačije je od ostatka Evrope budući da ima jak muslimanski utjecaj”, oduševljen je jedan korisnik Bosnom i Hercegovinom.

“Jako lijepa i vrlo pristupačna zemlja, a Sarajevo je nevjerovatan grad s vrlo jedinstvenom atmosferom, rekao bih”, složio se s njime drugi korisnik.

Drugog korisnika oduševila je Albanija.

“Dobijate istu obalu kao u Crnoj Gori, ali bez crnogorskih cijena”, objasnio je svoj izbor.

Neke razvikane destinacije nisu oduševile svojom vrijednošću za uloženi novac

Treći je oduševljen mađarskim glavnim gradom Budimpeštom. “Slovačka i Budimpešta! Obje su prilično jeftine za putovanje (Bratislava je jeftinija od Budimpešte), i obje imaju dovoljno zanimljivih stvari da vas zaokupe nekoliko dana”, rekao je korisnik.

“Budimpešta je jedan od najboljih gradova u Evropi (samo je hrana osrednja), a nudi toliko toga po toliko nižoj cijeni od većine najkul prijestolnica u Evropi”, složio se s njim drugi korisnik.

Neki su pak kao idealnu jeftinu destinaciju naveli cijeli Balkan. “Nevjerovatna kultura, krajolik, ljudi, a tako je pristupačno”, ustvrdio je jedan korisnik.

Zanimljivo je da su se među najgorima našle i neke puno razvikanije svjetske turističke destinacije poput danskog Kopenhagena, Hong Konga, Švicarske, Indije, Los Angelesa i grčkog Santorinija, a korisnici Reddita ih redom smatraju preskupima za ono što nude.

“Santorini je preskup za ono što nudi. Možete dobiti iste bijele zgrade s plavim krovovima u drugim cikladima za puno manje (i s puno manje turista s kruzera). Ostatak Grčke, osim Mykonosa, dobra je vrijednost za vaš novac”, ocijenio je jedan korisnik popularnu grčku destinaciju.