Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Neumsko ljeto 2024.

Održan prvi Međunarodni ljetni turistički karneval u Neumu

karneval neum
Foto: Općina Neum

Na karnevalu je nastupilo preko 350 karnevalista, članova Federacije evropskih karnevalskih gradova i predstavnika zemalja i gradova iz Slovenije, Italije, Hrvatske, Crne Gore, Srbije te Bosne i Hercegovine

U sklopu Neumskog ljeta 2024. u subotu je održan prvi Međunarodni ljetni turistički karneval u organizaciji Općine Neum, Neumskih mažoretkinja i FECC-a (Federation of European Carnival Cities).

Na karnevalu je nastupilo preko 350 karnevalista, članova Federacije evropskih karnevalskih gradova i predstavnika zemalja i gradova iz Slovenije, Italije, Hrvatske, Crne Gore, Srbije te Bosne i Hercegovine, što je ujedno i izuzetna prilika za povezivanje gradova i država, te promociju turizma, a posebno Neuma kao jedinog bh. bisera na moru, objavili su iz Općine Neum.

Na prvom Neumskom ljetnom karnevalu predstavile su se grupe: Pihalni orkestar Ljubljana, Draške maškare iz Rijeke, Feštađuni iz Budve, Makarske maškare, Mažoretkinje Grada Dubrovnika, Karneval Pančevo – Prijatelji Pančeva, Ljubuške mažoretkinje, Livanjske mažoretkinje, Karnevalska udruga “Žaba” iz Ivanić Grada, Kotorski karneval, Karnevalska udruga “Pom f-ri” iz Rijeke i KKU Poklade Donja Kaštela, uz domaće Neumske mažoretkinje.

Prije same karnevalske povorke upriličen je svečani prijem predstavnika FECC-a i karnevalskih grupa. Predstavnike su ispred Općine Neum kao domaćina primili i pozdravili predsjednica Općinskog vijeća Daniela Matić, Milan Batinović, savjetnik načelnika Općine Neum te organizatorica karnevala Marina Grbešić, uz članice Neumskih mažoretkinja te Renate i Joze Rimac koji su članovi FEC-a i vode Neumske mažoretkinje.