Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"Naše ptice"

Ornitofestival u Sarajevu, učesnici iz BiH i Evrope

nase ptice
Foto: Ornitološko društvo “Naše ptice”

Ornitofestival je manifestacija koju je Ornitološko društvo “Naše ptice” pokrenulo 2012. godine u cilju promocije ornitologije i zaštite ptica i njihovih staništa i popularizacije birdwatchinga

Ornitološko društvo “Naše ptice”, u saradnji sa Info Bosnia i Dream World Travel, od 28. do 30. septembra organizira 11. Ornitofestival.

Tema ovogodišnjeg Ornitofestivala je “Posmatranje ptica – zabava, nauka i privreda”, a uključit će promocije knjiga, prezentacije naučnih i stručnih radova, razmjenu stručne literature. Učesnici će imati priliku da posjete Igman i Bjelašnicu i upoznaju se sa prirodnim vrijednostima ovih planina.

Ornitofestival će okupiti više od 50 učesnika iz Bosne i Hercegovine, Austrije, Srbije, Hrvatske, Francuske i Belgije, a radni dio programa odvijat će se u hotelu Spa Terme na Ilidži.

Završnu večer 11. Ornitofestivala obilježit će Svečana akademija povodom 20 godina rada Ornitološkog društva “Naše ptice”.

Ornitofestival je manifestacija koju je Ornitološko društvo “Naše ptice” pokrenulo 2012. godine u cilju promocije ornitologije i zaštite ptica i njihovih staništa, popularizacije birdwatchinga (posmatranja ptica) kao novog turističkog brenda i predstavljanja prirodnih i kulturnih vrijednosti područja od značaja za ptice u Bosni i Hercegovini.

Održavanje 11. Ornitofestivala pomogli su Kantonalna javna ustanova za zaštićena prirodna područja i BirdLife International, saopćeno je iz Ornitološkog društva “Naše ptice”.