Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Smršao 60 kilograma za godinu dana, evo koji posao je radio (FOTO)

mrsanje_10

Ty Storey za sebe kaže da je samo običan momak. Ipak, za jednu godinu uspio je uraditi nešto što malo kome polazi za rukom, izgubio je 60 kilograma!

Tokom djetinjstva, kako kaže, igrao je razne sportove i bio aktivan. U jednom trenutku prestao se baviti sportom, a do kraja školovanja težio je 114 kilograma.

Četiri godine kasnije, po završetku fakulteta, imao je čak 150 kilograma!

“Na fakultetu, svaki dan sam ostajao budan do kasno na poslu, i stalno sam jeo, pojeo bih veknu hljeba dnevno”, kaže Kanađanin.

Poslije fakulteta, našao se u velikim problemima, bio je nezaposlen i u lošoj vezi. Trebala mu je promjena, a počeo je tako što je okončao vezu i našao novi posao.

“Našao sam posao u skladištu koji me tjerao da budem na nogama cijeli dan i dižem kutije, pa sam od sjedenja po cijeli dan došao do toga da s kutijama u rukama pređem 20.000 koraka dnevno, podižući 2.000 kutija”, kaže Storey.

Prijatelji su ga zadirkivali, čak su se i kladili između sebe da neće dugo izdržati.

Ipak, Storey ne samo da je izdržao, nego je još uvijek na poslu i tvrdi da mu je to spasilo život. A pronašao je i ljubav, koju je nedavno zaručio.

“Izgubio sam 22 kile za manje od šest mjeseci, a nakon godinu sam smršao čak 60 kilograma”, kaže Storey, kog su inspirisale i priče drugih ljudi koji su smršali, a svoje priče su podijelili na internetu.

Ipak, kaže da je nakon ekstremnog mršanja teško ostati na tome, jer čovjek postaje opsjednut i misli da stalno može još smršati.

Ponekad se, kaže, vrati starim navikama i prejede se, ali se brzo vrati u normalu.

Tvrdi da mu je posao spasio život, a da je uključio i trčanje nekoliko puta sedmično.

Slijedeći cilj mu je trčanje njujorškog maratona.