Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tijelo muškarca iz Bangladeša prekriva više od stotinu tumora

shadot

Otac troje djece iz Bangladeša pati od genetskog poremećaja zbog kojeg na tijelu ima preko stotinu tumora.

Vjeruje se da Shadot Hossain boluje od neurofibromatosisa – što uzrokuje ne-kancerogene mladeže koji se pojavljuju po cijelom tijelu.

Bez operacije koja bi uklolina tumore sa lica, ovaj 47-godišnjak mogao bi potpuno izgubiti vid.

Tumori su toliko prekrili Shadotovo tijelo da on danas ne može nositi odjeću i jedva da može jesti, piše Daily Mail.

Njegov ekstremni izgled plaši i njegovog dvanaestogodišnjeg sina Abdullaha, koji ne provodi vrijeme u blizini svoga oca.

“Teško je živjeti s boli kao što je ova. Patim od hroničnog svraba po vratu i tijelu, osjećam se preteško”, počinje svoju priču Shadot Hossain koji živi u Shajadapuru.

“Ne smijem izaći napolje, jer me se djeca boje. Zovu me ‘čudovište’. Nisam uvijek bio ovakav, bio sam zgodan mladić”, kaže Shadot i nastavlja:

“Moj sin Abdullah ne razgovara sa mnom. Razumijem zašto se osjeća tako. Ja ne mogu ništa učiniti za svog sina i porodicu. Osjećam se loše”.

Shadot je prvi tumor primijetio sa trinaest godina, ali samo u posljednjih pet godina stanje je postalo akutno.

On je rekao: “U posljednjih pet godina tumori su mi prekrili cijelo tijelo. Moje oči su zatvorene, zbog tumora i ne vidim kako treba. ”

Bez medicinske intervencije doktori kažu da bi Shadot mogao u potpunosti izgubiti vid.

Dr. Mahmudal Hassan kaže da nikada nije vidio pacijenta sa ovako ekstremnim tumorima.

“Shadotovo stanje je vrlo ozbiljno. Ako uskoro ne uklonimo slojeve oko očiju mogao bi ostati bez vida”, rekao je Dr. Hassan.

Loklani socijalni radnik Mohammed Mamun Bisewas pokrenuo je kampanju za skupljanje novca kako bi Shadota poslao na liječenje.

Zahvaljujući Mohammedovom trudu Shadot će u narednim sedmicama biti primljen na kliniku u Dhaki kako bi dobio tačnu dijagnozu i krenuo na tretman koji bi mu mogao spasiti život.