Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

​U Hrvatsku stigao fotoreporter kojeg su pregazili Vatreni na SP-u

99a277e8f935510

Jučer je u Zagreb sa porodicom stigao Yuri Cortez, fotoreporter Agence France-Pressa (AFP), koji je nakon utakmice Hrvatske i Engleske na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji postao poznat u cijelom svijetu.

Hrvatska turistička zajednica pozvala ga je na sedmodnevni odmor u Hrvatskoj, koji bi trebao započeti u Zagrebu uz razgledavanje kontinentalne Hrvatske, a zatim slijede obala i otoci. Također, u Opatiji, 5. septembra sastat će se s predstavnicima HTZ-a, Ministarstva turizma i Hrvatskog nogometnog saveza.

– Poziv ovakve vrste se ne odbija. Bit će mi čast doći u Hrvatsku. Nakon utakmice s Englezima i slavlja s hrvatskim igračima osjećam povezanost s vašom zemljom za koju sam zdušno navijao u finalu, rekao je Cortez u telefonskom razgovoru s HTZ-om, kada su ga pozvali u Hrvatsku.

Podsjetimo, nakon pogotka Marija Mandžukića, nogometaši su se okupili u uglu igrališta gdje se nalazio Cortez, od velikog uzbuđenja popadali su jedan po drugome, pa su tako svi zajedno pali na fotoreportera. Cortez se vrlo dobro snašao te je nastavio fotografirati igrače tokom njihovog slavlja, koji su mu kasnije ispričali i pomogli mu da ustane. Tako je postao poznat diljem svijeta.