Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

​Četverostruki njemački prvak prvi put u historiji ispao u treću ligu

s0C3t9Zz_Dbz_9jyXkAAA9YK

Četverostruki njemački nogometni prvak Kaiserslautern prvi put u svojoj 118-godišnjoj historiji ispao u treću ligu. Nakon što je u petak u 32. kolu druge Bundeslige izgubio s 2:3 na gostovanju kod Arminije u Bielefeldu, postalo je i teoretski jasno kako ne može zadržati aktualni status.

Da kraj bude dramatičniji, Kaiserslautern je kod Arminije poveo s 0:2 do 54. minute, ali nakon crvenog kartona u 61. primili su tri gola, onaj treći za poraz tek u 93. minuti.

Kaiserslautern se nalazi na posljednjem mjestu druge lige s 29 bodova, osam manje od trenutačno 16. St. Paulija koji drži poziciju koja vodi u dodatne kvalifikacije za ostanak.

– Ova utakmica bila je prikaz cijele sezone, rekao je trener Kaiserslauterna Michael Frontzeck nakon poraza.

Sa suzama u očima pojavili su se nakon utakmice pred javnosti trener i vodeći ljudi kluba. Direktor slavnog kluba rekao je da 90 posto igrača zbog ispadanja može napustiti klub, no neki su izrazili želju da pomognu vratiti ga na staze slave.

Kaiserslautern je osvajao naslove prvaka Njemačke 1951., 1953., 1991. i 1998, a ima i dva naslova pobjednika Kupa. Posljednji put u prvoj ligi igrao je u sezoni 2011/12.