Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

​Uhapšeni napadači na igrače Hajduka

hajduk

Dvojica napadača koji su učestvovali u napadu na nogometaša Hajduka Marka Futacsa uhapšeni su u četvrtak u kasnim večernjim satima, prespavali su noć u prostoriji za zadržavanje i sada se nalaze na obradi u Prvoj policijskoj stanici.

Ovu vijest nije objavila policija, već su građani koji poznaju dvojicu uhapšenih potvrdili za Slobodnu Dalmaciju da je riječ je o 21-godišnjem D.G iz Splita i B.S. (22) iz Omiša koji su stari znanci policije pošto su i dosad prijavljivani za narušavanja javnog reda i mira i nerede na sportskim takmičenjima više od desetak puta svaki.

Utvrđena je sumnja da su 23. aprila oko 14 sati u Zrinsko-frankopanskoj ulici u Splitu, nakon što su uočili dolazak pet igrača, vikali i vrijeđali 25-godišnjaka na rasnoj osnovi, a nakon što ih je 28-godišnjak zamolio da prestanu s opisanim ponašanjem, 22-godišnjak ga je fizički napao, udarivši ga nogom u glavu.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, protiv njih je podnesen Optužni prijedlog zbog prekršaja iz članka 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i članka 25. Zakona o suzbijanju diskriminacije.